I denna historiska buffé så består grunden av en smörslungade rotsaker med honung, kalljäst Kornbröd, smör och en syrlig färskost.
Sedan kan ni välja bland följande smårätter…
Krutsoppa med persiljerötter, morötter och vitt färskt bröd. Serveras med förlorade ägg.
Fransysk pastej med soja, kapris och nejlika
Följt av dessa 1700-talsrätter…
Oxrullader med timjan, rosmarin, muskot och medvurst.
Gös med örter, citron och ströbröd
Kalvstek med muskot, franskt vin, gurkor och gräslök
Frikassé av lamm med tjock grädde och musslor
Unghöna med persilja och knaperstekt fläsk
Rovtårta med kanel, vitt vin, smör och ägg
Och månne en liten söt avslutning….
Äppeltårta med korinter, socker och kanel
God krusbärskaka med farinsocker och vanilj
Mormors ostkaka med ägg, grädde och mjölk
Kostnader: 3-rätter..280 kr/kuvert, 4-rätter 320 kr/kuvert, 5-rätter 350 kr/kuvert
Valfria tillbehör…
Inlagda gurkor med svartvinbärsblad, västeråsgurkor och pepparrot
Ansjovissås med äggulor. Serveras till fisk