I denna historiska buffé så består grunden av en smörslungade rotsaker med honung, kalljäst Kornbröd, smör och en syrlig färskost.
Sedan kan ni välja bland följande smårätter…
Krutsoppa med persiljerötter, morötter och vitt färskt bröd. Serveras med förlorade ägg.
Fransysk pastej med soja, kapris och nejlika
Följt av dessa 1700-talsrätter…
Oxrullader med timjan, rosmarin, muskot och medvurst.
Gös med örter, citron och ströbröd
Kalvstek med muskot, franskt vin, gurkor och gräslök
Frikassé av lamm med tjock grädde och musslor
Unghöna med persilja och knaperstekt fläsk
Rovtårta med kanel, vitt vin, smör och ägg
Och månne en liten söt avslutning….
Äppeltårta med korinter, socker och kanel
God krusbärskaka med farinsocker och vanilj
Mormors ostkaka med ägg, grädde och mjölk
Kostnader: 3-rätter..180 kr/kuvert, 4-rätter 225 kr/kuvert, 5-rätter 255 kr/kuvert
Valfria tillbehör…
Inlagda gurkor med svartvinbärsblad, västeråsgurkor och pepparrot
Ansjovissås med äggulor. Serveras till fisk