Norrsken Catering: Catering i Göteborg med omnejd
 

Carl von Linnés Buffé

I denna historiska buffé så består grunden av en smörslungade rotsaker med honung, kalljäst Kornbröd, smör och en syrlig färskost.

Sedan kan ni välja bland följande smårätter…

Krutsoppa med persiljerötter, morötter och vitt färskt bröd. Serveras med förlorade ägg.

Fransysk pastej med soja, kapris och nejlika

 

Följt av dessa 1700-talsrätter…

Oxrullader med timjan, rosmarin, muskot och medvurst.

Gös med örter, citron och ströbröd

Kalvstek med muskot, franskt vin, gurkor och gräslök

Frikassé av lamm med tjock grädde och musslor

Unghöna med persilja och knaperstekt fläsk

Rovtårta med kanel, vitt vin, smör och ägg

 

Och månne en liten söt avslutning….

Äppeltårta med korinter, socker och kanel

God krusbärskaka med farinsocker och vanilj

Mormors ostkaka med ägg, grädde och mjölk

 

Kostnader: 3-rätter..180 kr/kuvert, 4-rätter 225 kr/kuvert, 5-rätter 255 kr/kuvert

Valfria tillbehör…

Inlagda gurkor med svartvinbärsblad, västeråsgurkor och pepparrot

Ansjovissås med äggulor. Serveras till fisk

 

(norrsken.catering@telia.com)